Shutter Island (2010)


Teddy Daniels rendőrbíró (Leonardo DiCaprio) és hű társa a törvényben, Chuck Aule (Mark Ruffalo) egy eltűnt gyilkos után nyomoznak a Viharszigeten lévő elmegyógyintézetben. Mivel a szigetet csak egy helyen és csak hajóval hagyhatják el, feltételezik, hogy a gyilkos még a szigeten van. 
A nyomozás során Teddy-nek feltűnik, még egy elmegyógyintézethez képest is furcsa dolgok zajlanak a szigeten. Ráadásul sem az orvosok, sem az őrök nem túlságosan együttműködőek.

Az egyik legjobb pszicho-thriller, amit eddig láttam. A Bárányok hallgatnak és a Hetedik  mellett nálam dobogós helyen áll. Ráadásul Ruffalo az egyik kedvenc színészem, DiCaprio meg alapjában véve baromi jó szinte minden filmben. 
Kiegészül még a szereplőgárda többek között Ben Kingsley-vel és Max von Sydow-val és aki az egészet összegyúrta egy hangulatos filmmé, nem más, mint Scorsese
Izgalmas, ugyanakkor félelmetes is, szóval nem gyenge idegzetűeknek ajánlott. Borítékolhatóan ezzel álmodsz, ha lefekvés előtt nézed és keserű ízzel a szádban ébredsz. Borzongató.

Viharsziget (2010) on IMDb