Gone Baby Gone (2007)


A 4 éves Amanda McCready eltűnik otthonról, ezért, mivel a rendőrökben nem bízik, a kislány nagynénje felbérel két magánnyomozót, hogy találják meg a kislányt. 
Az első pillantásra csak a profi látszatát keltő páros, Patrick (Casey Affleck) és Angie (Michelle Monaghan) beleveti magát a munkába, körbejárják Boston sötétebb részét, hogy megtalálják a lányt. Pofátlan zsaruk, pedofilok, drogdílerek között lavíroznak és az idő egyre csak fogy.

Ben Affleck első rendezése és egyből belenyúlt a tutiba. A forgatókönyvért Oscar díjra is jelölték. Kicsit gáznak gondoltam, hogy a tesót rakja be főszereplőnek az első rendezésébe, de állatira jól sült el a végén (+ az elején és a közepén is).

A hangulat, csakúgy mint Affleck 2. filmjében (The Town) nagyon el van találva, Boston "sittes" negyede szinte megelevenedik a vásznon. 
Ehhez jön még pár profi színész a mellékszerepekben (Morgan Freeman, Ed Harris), akik rengeteget tesznek azért, hogy azt mondhassam, ez egy baromi jó film
Nem olyan mozgalmas és akciódús, mint az előbb említett The Town, de kárpótol érte a hangulat és az, hogy a filmnek van mondanivalója. Illetve tanulsága. Te mit tettél volna a főbb karakterek helyében? Óhatatlanul választasz egy szereplőt és vele fogsz szimpatizálni, neki adsz igazat, de talán a vége felé megbánod és ez felér egy ökölcsapással. És fájni fog.
Tényleg jó.

Hideg nyomon (2007) on IMDb